September 2, 2019

Matkartet

Matsentralen samarbeider med mer enn 250 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele maten slik at den når de som trenger den mest. Nå kan de som trenger mat finne informasjon om disse organisasjonene på Matkartet.

/
Matkartet

Maten reddet av Matsentralen omfordeles videre til mer enn 250 ideelle organisasjoner rundt i Norge, slik at maten når de som trenger den mest. Nå har Matsentralen Norge opprettet et kart slik at de som har behov for mat kan lett komme i kontakt med disse organisasjonene.

I tillegg til en varmt måltid eller en pose med dagligvarer, tilbyr mange av de ideelle organisasjonene tiltak for å hjelpe mennesker ut av deres vanskelige situasjon. Det kan være leksehjelp, veiledning til utdanning og jobb, språkopplæring, rehabilitering for avhengighet, arbeidstrening, utdeling av klær, veiledning/hjelp fra sykepleier, hjelp med oppfølging NAV, psykolog, juridisk rådgivning og økonomisk rådgivning. For mange kan dette bety en vei ut av utenforskapet.

Mange av de virksomheter vi samarbeider med tilhører nasjonale aktører som Frelsesarmeen, Blå kors, Evangeliesenter eller Kirkens Bymisjon. Vi samarbeider også med lokale aktører som Omsorgskafeen i Trondheim, Open hands for you i Rogaland eller Osterøyhjelpen i Bergen.

Så langt er organisasjonene som henter mat hos Matsentralen Oslo, Trondheim, Rogaland og Vestfold & Telemark plottet inn på kartet, og Matsentralen Bergen er i full sving med sin kartlegging. P.g.a. enkelte av organisasjonenes konfidensielle karakter, som f.eks. krisesentre, er ikke alle som vi samarbeider med inkludert i kartet.

Hvis du befinner deg i en vanskelig situasjon og trenger mathjelp, bruk Matkartet og ta kontakt med en av disse organisasjonene. Du finner Matkartet på "motta mat" på nettstedet vårt.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.