Matkartet

2/9/2019
Guest Blogger

Maten reddet av Matsentralen omfordeles videre til mer enn 250 ideelle organisasjoner rundt i Norge, slik at maten når de som trenger den mest. Nå har Matsentralen Norge opprettet et kart slik at de som har behov for mat kan lett komme i kontakt med disse organisasjonene.

I tillegg til en varmt måltid eller en pose med dagligvarer, tilbyr mange av de ideelle organisasjonene tiltak for å hjelpe mennesker ut av deres vanskelige situasjon. Det kan være leksehjelp, veiledning til utdanning og jobb, språkopplæring, rehabilitering for avhengighet, arbeidstrening, utdeling av klær, veiledning/hjelp fra sykepleier, hjelp med oppfølging NAV, psykolog, juridisk rådgivning og økonomisk rådgivning. For mange kan dette bety en vei ut av utenforskapet.

Mange av de virksomheter vi samarbeider med tilhører nasjonale aktører som Frelsesarmeen, Blå kors, Evangeliesenter eller Kirkens Bymisjon. Vi samarbeider også med lokale aktører som Omsorgskafeen i Trondheim, Open hands for you i Rogaland eller Osterøyhjelpen i Bergen.

Så langt er organisasjonene som henter mat hos Matsentralen Oslo, Trondheim, Rogaland og Vestfold & Telemark plottet inn på kartet, og Matsentralen Bergen er i full sving med sin kartlegging. P.g.a. enkelte av organisasjonenes konfidensielle karakter, som f.eks. krisesentre, er ikke alle som vi samarbeider med inkludert i kartet.

Hvis du befinner deg i en vanskelig situasjon og trenger mathjelp, bruk Matkartet og ta kontakt med en av disse organisasjonene. Du finner Matkartet på "motta mat" på nettstedet vårt.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.