Matreddersamling hos Matsentralene

10/6/2019
Guest Blogger
Cristiano Aubert
Styreleder
Matsentralen Norge

Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet har i de siste ukene besøkt Matsentralene i Trondheim, Rogaland, Vestfold og Telemark og Oslo for en spennende Matreddersamling sammen med ansatte og frivillige, og organisasjonene som benytter seg av matsentralene. Målet er å øke kunnskapen om matredding og den viktige rollen matsentralene og deres samarbeidspartnere spiller i dette arbeidet.

Mette Nygård Havre i Matsentralen Oslo



Mette Nygård Havre har gjort avfallsreduksjon og matredding til livsstil og driver nå sitt eget selskap; Grønne verdier. Hun har 70 000 følgere i sosiale medier og ga ut boken «Spis opp maten» med mye informasjon om matsvinn og 52 restematoppskrifter. Hennes miljøengasjement har gjort at hun blant annet har fått Q-Meieriene til å endre datomerkingen på melk til "Best før, men ikke dårlig etter". Hun er uten tvil Norges mest kjente matredder!

Mette Nygård Havre fra Spis opp Maten og Cristiano Aubert, daglig leder i Matsentralen Oslo og styreleder i Matsentralen Norge.



Kavlifondet er et almennyttig fond som mottar sine inntekter fra nærinsmiddelkonsernet Kavli. Konsernets overskuddet går til allmennyttige formål innen forskning, kultur og humanitært arbeid. I 2018 delte Kavlifondet ut til sammen 131 millioner kroner! Kavlifondet har vært støttespiller for Matsentralen siden oppstarten av den første i Oslo i 2013 og støtter alle matsentralene i landet!

Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet, Monica Rieber-Mohn Fuhr fra Matsentralen Bergen og Mette Nygård Havre fra Spis opp maten.



Eventyret fortsetter etter sommeren med besøk hos Matsentralen Bergen, Tromsø og Sør. Takk for en flott, lærerik og inspirerende dag!

Nyheter

11/10/2019

En matredder på rundtur til Matsentralene

Matreddere, engler, gledesspredere, miljøforkjempere, livreddere er noen av de superlativene som hagler når Mette Nygaard Havre skal beskrive Matsentralen. Les mer om hennes samarbeid med Matsentralen sammen med Kavlifondet.

Les hele saken >
15/9/2019

Too Good To Go og Matsentralen: Sammen i kampen mot matsvinn

En tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp som matsvinn. Samtidig har en av ni mennesker på jorda ikke nok mat. Hanne Johansen, Matredder og kommunikasjonsrådgiver ved Too Good To Go forteller oss hvordan samarbeidet med Matsentralen og TGTG bidrar til å redusere matsvinn i Norge.

Les hele saken >
2/9/2019

Matkartet

Matsentralen samarbeider med mer enn 250 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele maten slik at den når de som trenger den mest. Nå kan de som trenger mat finne informasjon om disse organisasjonene på Matkartet.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Meld inn
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no