Matreddersamling hos Matsentralene

10/6/2019
Guest Blogger
Cristiano Aubert
Styreleder
Matsentralen Norge

Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet har i de siste ukene besøkt Matsentralene i Trondheim, Rogaland, Vestfold og Telemark og Oslo for en spennende Matreddersamling sammen med ansatte og frivillige, og organisasjonene som benytter seg av matsentralene. Målet er å øke kunnskapen om matredding og den viktige rollen matsentralene og deres samarbeidspartnere spiller i dette arbeidet.

Mette Nygård Havre i Matsentralen Oslo



Mette Nygård Havre har gjort avfallsreduksjon og matredding til livsstil og driver nå sitt eget selskap; Grønne verdier. Hun har 70 000 følgere i sosiale medier og ga ut boken «Spis opp maten» med mye informasjon om matsvinn og 52 restematoppskrifter. Hennes miljøengasjement har gjort at hun blant annet har fått Q-Meieriene til å endre datomerkingen på melk til "Best før, men ikke dårlig etter". Hun er uten tvil Norges mest kjente matredder!

Mette Nygård Havre fra Spis opp Maten og Cristiano Aubert, daglig leder i Matsentralen Oslo og styreleder i Matsentralen Norge.



Kavlifondet er et almennyttig fond som mottar sine inntekter fra nærinsmiddelkonsernet Kavli. Konsernets overskuddet går til allmennyttige formål innen forskning, kultur og humanitært arbeid. I 2018 delte Kavlifondet ut til sammen 131 millioner kroner! Kavlifondet har vært støttespiller for Matsentralen siden oppstarten av den første i Oslo i 2013 og støtter alle matsentralene i landet!

Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet, Monica Rieber-Mohn Fuhr fra Matsentralen Bergen og Mette Nygård Havre fra Spis opp maten.



Eventyret fortsetter etter sommeren med besøk hos Matsentralen Bergen, Tromsø og Sør. Takk for en flott, lærerik og inspirerende dag!

Nyheter

18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
22/4/2020

En oppdatering fra Matsentralen i korona-tider

Det er mye usikkerhet i disse korona-tider, og derfor vil vi gjerne gi dere en oppdatering av hvordan situasjonen har vært for landets matsentraler, samt for matbankene i Europa.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Subscribe
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no